Pocketvering, wat is het? - Woon-lease

Pocketvering, wat is het?

Bij Boxspring Lease van Woon-Lease.nl vind je in onze categorie Boxsprings alléén boxsprings met pocketvering matrassen. Waarom? Omdat wij willen dat jij, 5 jaar lang, slaapt als een roosje. Maar wat is een pocketvering matras precies?

Matras met pocketvering, waarom?

Het pocketvering matras van WoonLease is een matras met ‘pockets’. Pockets zijn stalen (thermisch geharde) veren die afzonderlijk van elkaar verpakt zijn in tonvormige zakjes van een hoogwaardig ongeweven materiaal. Wat is hier het voordeel van?

Omdat alle veertjes los verpakt zijn in deze zakjes kan ieder veertje onafhankelijk bewegen zodra er tegendruk ontstaat, dit zorgt voor extra hoog comfort. Het hele matras beweegt dus niet mee, alleen de zone waarop u slaapt. Hierdoor past het matras zicht feilloos aan jouw lichaam aan! Het zakje om de veren zorgt ervoor dat de veren voldoende ruimte hebben en niet in elkaar blijven steken. Alle pockets worden omsloten door een rand van hoge kwaliteit schuim om ervoor te zorgen dat alle pocketveren bij elkaar gehouden worden. Pocketvering biedt je de optimale nachtrust die je nodig hebt om de dag uitgeslapen en vol met energie te beginnen. 

Zones

De stevigheid van je nieuwe WoonLease matras wordt voornamelijk bepaalt door het gebruik van de hoeveelheid windingen van de veer én de dikte van het staaldraad. Hoe dikker de draad en dus meer materiaal er gebruikt wordt, hoe steviger de veer. Door deze veerkracht te combineren in het matras, ontstaan er zones. In de schouder- en heupzone worden zachtere veren gebruikt zodat het lichaam gelijkmatiger ondersteund wordt. Door het gebruik van zones wordt het door de juiste tegendruk mogelijk om de wervelkolom rechter te plaatsen op het matras indien men slaapt op de zij. Dit resulteert weer in betere nachtrust en minder lichamelijke klachten. 

Gewicht: Zacht, Medium, Hard

Bij het uitzoeken van je nieuwe Boxspring heb je 3 opties: Zacht, Medium en Hard. Dit heeft te maken met het draaggewicht van de pocketvering Boxspring. Het gewicht wordt bepaald door de aantal veren per vierkante meter. Of ter wel, hoe stevig is het matras? 

Wij adviseren de matrassen met medium pocketveren aan mensen met een gewicht tot ongeveer 80-85 kg. Mensen met een gewicht tussen de 80 en 120 kg of lichtere mensen die graag op hun buik slapen, adviseren wij een medium pocketveren boxspring met 500 matras. Dit is een stevige veer waar 500 veren per m² in zitten. Voor mensen met een gewicht boven de 120 kg adviseren wij ons hardere matras. Deze beschikt over 800 veren per m².

Onze modellen 

Bij Woon-Lease bieden we alleen boxsprings met geveerde boxen, en pocketvering matrassen aan. Zo beschikt ons instapmodel Chicago zelfs al over een bonell geveerde box (20cm) en een pocketvering matras. Ga je opzoek naar een luxer model, dan zie je voornamelijk grote verschillen in de dikte van de matrassen, de kwaliteit van de schuimen en afwerking, dikte van de box, de kwaliteit van de toppers en de materialen. Zo heeft de Boxspring Oslo een extra dikke NASA topper bovenop het pocketvering matras waardoor je altijd geniet van 110% slaapcomfort. Benieuwd? Ontdek onze volledige Boxspring Lease programma!

Nog vragen? Neem gerust contact op met een van onze adviseurs via: support@woonvoordeel.nl.