Bank met Koudschuim of Polyether? Dit zijn de verschillen! - Woon-lease

Bank met Koudschuim of Polyether? Dit zijn de verschillen!

Leestijd: 3 minuten

Bij het uitzoeken van een nieuwe lease bank komt veel kijken. Het is tenslotte een belangrijk onderdeel van je huis en interieur! Bij Woon-Lease vind je banken van hoge A-kwaliteit. Maar wat vind je nou aan de binnenkant van zo'n luxe bank? Dit zijn de 2 voornaamste materialen: Koudschuim en Polyether.

Poly-wat? Geen zorgen, wij leggen je de verschillen graag uit! 

Koudschuim & Polyether

Polyetherschuim is een sponsachtig, veerkrachtig materiaal en is de voorloper van koudschuim. Het belangrijkste verschil tussen beide materialen zit in de draagkracht. Bij polyether wordt die draagkracht bepaald door het gewicht: hoe zwaarder het polyether is, hoe duurzamer. Bij koudschuim wordt de draagkracht dan weer bepaald door de veerkracht. Beide materialen worden gebruikt voor schuim in een bank, maar door de verschillende eigenschappen is de toepassing anders. Het een is dus niet per se beter dan het ander. Al onze Lease Banken beschikken over Polyether of Koudschuim in combinatie met pocketvering. 

De prijs voor koudschuim kan echter oplopen tot het dubbele van polyether. Dat betekent ook dat koudschuim langer mee kan gaan dan polyether van dezelfde prijsklasse. Belangrijkste verschil is dat een kussen van koudschuim meer veerkracht heeft dan een kussen van polyether en op de lange termijn consistenter blijft in het zitcomfort. Ben je opzoek naar optimaal comfort? Dan kan je het beste kiezen voor een combinatie van koudschuim / polyether en pocketvering. 

How It's Made

Benieuwd hoe onze banken gemaakt worden? Bekijk het filmpje hieronder: 

Absoluut vermijden!

Naast polyether en koudschuim bestaat er nog een andere schuimsoort, die vooral verwerkt wordt in erg goedkope zitmeubels. Het gaat hier om gerecycleerd schuim, dat gemaakt is van schuimresten die met elkaar samen gelijmd worden. Wij raden u aan om dit soort meubels absoluut te vermijden. U krijgt er erg snel doorzitplekken in en op die manier kan goedkoop uiteindelijk toch best duur uitvallen. Geen van onze banken is gemaakt van dit materiaal! 

Previous article Meubels op afbetaling, slim?

Leave a comment

* Required fields